Redenen waarom u uw vakantie op Corsica zou moeten doorbrengen

Er zijn reisbestemmingen die je bezoekt en je denkt: “Waarom was ik hier niet veel eerder?” Corsica is daar zeker een van. Je reist door de wereldgeschiedenis en vergeet soms welke paradijzen op slechts twee uur vliegen van Duitsland liggen. En als ik je nog niet heb overtuigd met mijn favoriete excursietips in het noorden van Corsica, wil ik je vandaag 10 redenen geven waarom je misschien je volgende vakantie op Corsica zou moeten doorbrengen.

De combinatie van bergen & zee

Ik heb het al eerder gezegd, en ik blijf het zeggen: wat is er mooier dan een eiland waar bergtoppen en schilderachtige stranden samenkomen? Corsica is de perfecte keuze, vooral voor mensen zoals ik die nooit kunnen kiezen tussen bergen en zee. De ene dag tot 2.700 meter hoge toppen beklimmen en de rest van de dag op ongerepte witte stranden liggen – dat kan (bijna) alleen op Corsica.

Slechts 2 uur vliegtijd

Hoe langer en vaker ik reis, hoe meer ik korte vliegtijden waardeer. Want hoe graag ik ook in de lucht ben, er is zeker iets leukers dan meer dan 10 uur in een smalle vliegtuigstoel te worden geperst. Twee uur lang uit het raam staren, de blauwe zee over je heen zien razen en genieten van de spectaculaire nadering van bijvoorbeeld de bergen van Corsica.

Maar, de veerboot Corsica brengt je ook dagelijks vanaf verschillende plaatsen naar eht eiland. Dat duurt wat langer maar is minstens net zo mooi.

Ook mogelijk: Aankomst met eigen camper per veerboot via Italië. Ik wil dat zeker nog een keer doen als ik er eindelijk het perfecte voertuig voor heb gevonden. op veel plaatsen wit en buiten het hoogseizoen aangenaam leeg. Ik ben blij om de temperaturen van rond de 22 graden te accepteren!

De mooiste bergdorpen

Iedereen die mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik geen grote stadsvakantieganger ben. Natuurlijk kijk ik graag naar de ene of de andere metropool, maar het liefst verken ik kleine dorpjes en ongerepte natuur. En die zijn er volop op Corsica. Het ene dorp is nog mooier dan het andere. Ze zijn allemaal als adelaarsnesten op de berghellingen gebouwd en de meeste hebben ook een prachtig uitzicht op de kust, die vooral bij zonsondergang prachtig is. Mijn favorieten: het kunstenaarsdorp Pigna, het stadje Lumio en het bergdorp Speloncato.

Een avontuurlijk paradijs

Bergen en zee maken het mogelijk dat Corsica een paradijs is voor alle avontuur- en natuurliefhebbers. Surfen, wandelen, kajakken, mountainbiken, wielrennen, canyoning – het aanbod aan buitenactiviteiten is eindeloos. En ik heb nog niet alles geprobeerd. Als je van actief bezig bent, kun je het beste in het voor- of najaar komen, want dan zijn de temperaturen nog aangenaam en is de wind heerlijk verfrissend. Bij een temperatuur van rond de 20 graden is sporten gewoon het lekkerst.