Een verlovingsring dragen op de bruiloft?

Nu de grote dag snel nadert, is het geen wonder dat u zich zorgen maakt over de kleine dingen. Bijvoorbeeld: Wat doe ik met de verlovingsring op de trouwdag? Kan ik het met mijn trouwring op en na de bruiloft dragen? Is het beter om het voor de bruiloft uit te doen of aan te houden? En zo ja, aan welke kant?

Er is geen vaste regel over dit onderwerp, maar wel 4 mogelijkheden die we je graag laten zien.

1. Ruil de ring in voor de trouwring

Veel stellen kiezen ervoor om hun verlovingsring te ruilen voor een trouwring. Ze nemen het van de linkerhand voor de huwelijksceremonie. De trouwring wordt om de ringvinger van de rechterhand geplaatst. De verlovingsring gaat in de juwelendoos en wordt daar bewaard om later door te geven aan de volgende generatie.

2. Verlovingsring blijft links, trouwring wordt rechts gedragen

Het is net zo gewoon om de verlovingsring te dragen naar de bruiloft en daarna. De verlovingsring blijft aan de ringvinger van de linkerhand en de trouwring gaat aan de rechterkant. Dit is vooral handig wanneer het ontwerp van de twee ringen aanzienlijk verschilt.

3. Als trouwring: een verlovingsring dragen na de bruiloft?

Dit is niet ongebruikelijk, omdat er vaak een sterke emotionele band ontstaat met de ring die de vrouw kreeg toen ze haar ten huwelijk vroeg. Voor vrouwen die de verlovingsring na de bruiloft willen dragen, wordt de verlovingsring een trouwring. Bij de huwelijksceremonie schuift de bruidegom de ring van de linker naar de rechter ringvinger van de bruid, die hem daar ook na de bruiloft draagt.

4. Stapelbare ring: draag een trouwring en een verlovingsring samen

Een bijzonder leuk alternatief: draag de verlovingsring samen met de trouwring als stapelring. Trouwring en verlovingsring worden zo gekozen dat ze perfect bij elkaar passen. Na de bruiloft kunt u beide ringen dan aan uw rechterhand dragen.

Kijk, natuurlijk vooraf, op de website van 123Gold.nl naar mooie stapelbare ringen.